Studioul DSG

Studioul DSG reuneşte o echipă de tineri creativi care pot furniza servicii în domeniile animaţiei şi efectelor speciale (visual effects sau VFX), dar şi în post-producţie. De-a lungul celor 6 ani de activitate, echipa DSG şi-a construit o reputaţie puternică pe piaţa publicitară, a televiziunii şi în industria locală a filmului.

DSG este printre primele studiouri de acest tip din România ultimilor 20 de ani şi astfel, având o bogată experienţă şi mijloace tehnologice pe măsură, excelează în computer graphics și character design, dar și FX animation, concept art, motion graphics, VFX supervision, sau animaţii 2D şi 3D (bi şi tridimensionale).

Filmul de animaţie de lung metraj Crulic – Drumul spre dincolo (2011), regizat de Anca Damian, este cel mai important proiect de animaţie al studioului. Dan Panaitescu şi Dragoș Ştefan – doi dintre artiştii echipei – au contribuit la crearea conceptului, la design-ul personajelor şi în producţia propriu-zisă a filmului. Alt film de animaţie la care au contribuit artiştii DSG este un documentar animat care a avut premiera la Locarno, Child of Two Lands, de David Kinsella.

Cât despre activarea acestora în domeniul efectelor speciale (VFX), ei au contribuit la lung-metraje semnate de Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu şi Silviu Purcărete.

Pe lângă cele amintite, DSG are competenţele necesare pentru motion graphics, dar şi pentru design-ul titlurilor de film. V-aţi gândit vreodată că e nevoie de nişte adevăraţi specialişti pentru crearea unei grafici atrăgătoare a unui titlu de film? Echipa DSG a creat design-ul titlurilor la filme precum Amintiri din epoca de aur (2009, film colectiv produs de Cristian Mungiu), Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu (2010, Andrei Ujică) şi Întâlniri încrucişate (2009, Anca Damian). Mai multe despre studioul DSG puteţi afla de pe site-ul oficial: www.dsg.ro